Két fejjel született csecsemő 2015. novemberében Bangladesben!

kétfejű sziámi ikrek csecsemő újszülött

A gyermek Brahmanbaria tartományban született császármetszéssel, de légzési nehézségei miatt átszállították az ország legnagyobb kórházának intenzív osztályára, amely a fővárosban, Dakkában található.

A kórház szóvivője szerint: "A két fejtől eltekintve minden szerve olyan, mint egy normális újszülöttnek, két karja és két lába van."

A dicephalic parapagus nevű rendellenesség egy rendkívül szokatlan formája a sziámi ikreknek, ahol csak egyetlen szervezet alakul ki. 50-100 ezer születésre egyetlen ilyen eset jut.

Ugyanakkor ezeknek a csecsemőknek 60%-a halva születik, vagy röviddel születése után meghal.

A gyermek apja szegény földműves, aki azt nyilatkozta, hogy "megdöbbent", amikor meglátta a kislányt. Azt mondta: "Két teljesen kifejlett feje van. Két szájon eszik és két orron át lélegzik. Mégis köszönöm Allahnak, hogy ő és az anya jól vannak." Kifejtette továbbá aggodalmát, hogy a gyermek kezelésével járó többletköltségeket elő tudja-e teremteni.

kétfejű sziámi ikrek csecsemő újszülött

A hasonló rendellenességgel született csecsemőkre a Bangladeshez és Indiához hasonló országokban úgy tekintenek, mint élő istenekre. Így nem meglepő, hogy a "csoda gyermek" hírére több ezren gyűltek a helyi klinikához a környező falvakból, mielőtt átszállították a gyermeket a fővárosba.

Legutóbb tavaly született két fejjel újszülött Indiában egy olyan anyától, aki túl szegény volt, hogy ultrahangra járjon terhessége alatt, azonban a csecsemő 20 napot követően meghalt.
Az USA-ban ugyanezen, dicephalic parapagus rendellenességben szenvedő ikrek Abigail és Brittany Hensel médiahírességekké váltak, megjelentek az Oprah Winfrey Show-ban is és televíziós dokumentumfilmek is készültek róluk.
 

forrás