Le a műanyag palackokkal! Kérsz egy golyó vizet?

műanyag palack víz környezetvédelem találmány

A műanyag vizes palackok környezetre gyakorolt hátrányos hatását jól szemlélteti, hogy csak az Amerikai Egyesület Államokban mintegy 50 milliárd műanyag palack hulladék keletkezik minden évben, melynek csak 23%-a kerül újrahasznosításra. Tehát 38 milliárd műanyag palack kezdi meg évszázados bomlását évente.

A műanyag palackok kiváltására a londoni székhelyű Skipping Rocks Lab állt elő az Ooho! névre keresztelt ötlettel, amit az Európai Unió támogatásával fejlesztett ki.

műanyag palack víz környezetvédelem találmány

Az Ooho! tulajdonképpen biológiailag lebomló hínár- és kalcium-klorid alapú membránba ’csomagolt’ víz, amely emberi fogyasztás szempontjából teljesen biztonságos. Halványan emlékeztet egy szilikon implantátumra, lényegében egy vízzel teli ehető ballon.

műanyag palack víz környezetvédelem találmány

Elkészítése során műanyag palackozás helyett jéggömbökre folyatják a folyékony membránt. A membrán megszilárdulásával, és a víz megolvadásával jön létre a képeken is látható ballon. Egyetlen ballon létrehozásának költsége 2 cent.

műanyag palack víz környezetvédelem találmány

Az ötlet a tavalyi évben elnyerte a Lexus Design Award fődíját.

forrás, forrás

 

Tovább

Két fejjel született csecsemő Bangladesben!

Két fejjel született csecsemő 2015. novemberében Bangladesben!

kétfejű sziámi ikrek csecsemő újszülött

A gyermek Brahmanbaria tartományban született császármetszéssel, de légzési nehézségei miatt átszállították az ország legnagyobb kórházának intenzív osztályára, amely a fővárosban, Dakkában található.

A kórház szóvivője szerint: "A két fejtől eltekintve minden szerve olyan, mint egy normális újszülöttnek, két karja és két lába van."

A dicephalic parapagus nevű rendellenesség egy rendkívül szokatlan formája a sziámi ikreknek, ahol csak egyetlen szervezet alakul ki. 50-100 ezer születésre egyetlen ilyen eset jut.

Ugyanakkor ezeknek a csecsemőknek 60%-a halva születik, vagy röviddel születése után meghal.

A gyermek apja szegény földműves, aki azt nyilatkozta, hogy "megdöbbent", amikor meglátta a kislányt. Azt mondta: "Két teljesen kifejlett feje van. Két szájon eszik és két orron át lélegzik. Mégis köszönöm Allahnak, hogy ő és az anya jól vannak." Kifejtette továbbá aggodalmát, hogy a gyermek kezelésével járó többletköltségeket elő tudja-e teremteni.

kétfejű sziámi ikrek csecsemő újszülött

A hasonló rendellenességgel született csecsemőkre a Bangladeshez és Indiához hasonló országokban úgy tekintenek, mint élő istenekre. Így nem meglepő, hogy a "csoda gyermek" hírére több ezren gyűltek a helyi klinikához a környező falvakból, mielőtt átszállították a gyermeket a fővárosba.

Legutóbb tavaly született két fejjel újszülött Indiában egy olyan anyától, aki túl szegény volt, hogy ultrahangra járjon terhessége alatt, azonban a csecsemő 20 napot követően meghalt.
Az USA-ban ugyanezen, dicephalic parapagus rendellenességben szenvedő ikrek Abigail és Brittany Hensel médiahírességekké váltak, megjelentek az Oprah Winfrey Show-ban is és televíziós dokumentumfilmek is készültek róluk.
 

forrás

Tovább

Daganatos magzat méhen belüli műtéte

A floridai University of Miami Jackson Memorial Kórház Floridában 2010 májusában hajtották végre azt a műtétet, mely során egy magzat száján nőtt tumort távolítottak el.

(A hír nyilvánosságra hozásával 2 évet kellett várnia az orvosoknak.)

Gonzalez asszony rutin ultrahangra ment terhessége felénél, amikor is nyugtalanító kép tárult az ultrahangos orvos elé.

Úgy látszott, hogy a magzat buborékot fúj a szájából, ami körülbelül akkora volt, mint egy gyufásdoboz. A "buborék" volt, valójában egy daganat volt, ami a magzat szájából indult növekedésnek. (Ilyen eset 100.000 terhességből egyszer fordul elő statisztikailag.)

daganat anyaméh magzat terhesség

Az orvosok azt mondták Gonzalez asszonynak, hogy kevés esélyt látnak lánya túlélésére, és élve születés esetén is sok műtéti beavatkozásnak néznek majd elébe.

Gonzalez asszony és férje Alain felkeresték Dr. Quintero-t, aki úttörője a magzati orvostudománynak és sok magas kockázatú beavatkozást végzett már csecsemőkön anyaméhen belül.

Dr. Quintero tájékoztatta a szülőket az esetleges veszélyekről, és azt mondta: "Ezek a daganatok nagyon gyorsan növekednek, és vérzést is okozhatnak, ami a baba elvesztéséhez vezethet".
A műtétet endoszkópos ultrahang által vezérelték, az orvos csapat lézerrel tisztította meg a baba száját a terhesség 20. hetében, miközben Gonzalez asszony végig ébren volt, és csak helyi érzéstelenítésben részesült. A beavatkozás több mint egy órán keresztül tartott.

Gonzalez asszony később azt nyilatkozta: "Láttam, ahogy levált a daganat, olyan volt, mintha egy hatalmas kő esett volna le róla. Ahogy elúszott, megláthattam végre az arcát."

Öt hónappal később, 2010. október 1-jén, született meg egészségesen Leyna Mykaella Gonzalez! Csak egy apró heg maradt az egyetlen bizonyítéka a műtétnek, közel a szája sarkához.

daganat anyaméh magzat terhesség

daganat anyaméh magzat terhesség

A nyilvánosságra hozatalkor 2 éves kislány az életét megmentő orvosokkal.

daganat anyaméh magzat terhesség

forrás

Tovább

Repülő luxus

Nézzük az Etihad Airways (Egyesült Arab Emírségek) nevű légitársaság luxus szolgáltatásokra átépített A380-as típusú, kétszintes utasszállító repülőgépének fedélzetét töviről-hegyire!

luxus repülőgép first class

Exkluzív festés, az Egyesült Arab Emírségek zászlaja helyett háromszög-szimbólumok!

luxus repülőgép first class

A személyzet öltözéke is jól szemlélteti a várható luxust.

luxus repülőgép first class

A pilótafülke.

luxus repülőgép first class

A pilóták és egyéb személyzet pihenője.

luxus repülőgép first classA 'legegyszerűbb' kialakítású 'economy class' ülései, melyek más egyéb társaságok első osztályával is felérnek. Bal szélen látható a háttámlákra rögzített, minden üléshez külön kialakított kijelző.

luxus repülőgép first classAz igazi luxus a 2. emeleten kezdődik!

luxus repülőgép first classA 'bussiness class'-on minden utasnak leválasztott tér és fotelből gombnyomásra ággyá alakítható ülés dukál!

luxus repülőgép first classIngyenes zokni, füldugó, fogkefe, fésű és egyéb, magas színvonalú utazási kiegészítők is rendelkezésre állnak.

luxus repülőgép first classA gép farok-részében kialakított társalkodó / mini bár.

luxus repülőgép first classA következő, 'first class' utasok élettere teljesen elszeparált, öt négyzetméternyi. A jegy Abu Dhabi-London útvonalon $ 8400 - $ 9800 (mai árfolyamon kb. 2,4-2,8 millió Ft).

luxus repülőgép first classAz ágyak közötti válaszfal félig elhúzható, ha a kedves szomszédoknak beszélgetni támadna épp kedve.

luxus repülőgép first classKomplett fürdőszoba márvány berakású mosdóval.

luxus repülőgép first classÉs végül a rezidencia lakosztályok 12 négyzetméternyi területtel: három egész szoba - nappali (benne étkező térrel és mini-mozival), egy hálószoba és egy fürdőszoba zuhanyzóval és WC-vel. Az alkalmazottak speciális képzéséről a londoni Savoy Hotel gondoskodik.

luxus repülőgép first classAz ágy itt már teljes méretű, kétszemélyes.

forrás

Tovább

Drogfüggőnek született a baba!

A fenti sokkoló videó azt mutatja be, mi történik, amikor egy baba kábítószerfüggőként születik meg.

Egészségügyi szakértők arra figyelmeztetnek, hogy járványként söpör végig Amerikán a heroin és az opioid-függőség, melynek a gyerekek a legkiszolgáltatottabb áldozatai.

A drogfüggőséggel született újszülöttek elvonási tünetekkel jönnek világra, aminek egyik jellemző tünete a fenti videón is jól látható rázkódás.

A Reuters vizsgálata megállapította, hogy 2013-ban, 27.000 gyermek született drogfüggőként az USA-ban, ez több mint ötszörszöröse a 2003 évinek.

drog drogfüggő heroin metadon várandós terhes

A videón látható Clorissa Jones kisfia, Braxton metadonfüggőséggel született, amelyet édesanyja heroinról történő leszokása miatt szedett.

drog drogfüggő heroin metadon várandós terhes


Braxton édesanyjának már második gyermeke, aki függőséggel született.

A videóban édesanyja elmondja, hogy testvérével együtt Braxton-nak is sikerült túltennie magát a súlyos elvonási tüneteken (pl. remegés, túlérzékenység, evési nehézségek), és mára már mindhármuk szervezete tiszta mindenféle drogtól!

forrás

Tovább
12345
»

Utolsó kommentek