A floridai University of Miami Jackson Memorial Kórház Floridában 2010 májusában hajtották végre azt a műtétet, mely során egy magzat száján nőtt tumort távolítottak el.

(A hír nyilvánosságra hozásával 2 évet kellett várnia az orvosoknak.)

Gonzalez asszony rutin ultrahangra ment terhessége felénél, amikor is nyugtalanító kép tárult az ultrahangos orvos elé.

Úgy látszott, hogy a magzat buborékot fúj a szájából, ami körülbelül akkora volt, mint egy gyufásdoboz. A "buborék" volt, valójában egy daganat volt, ami a magzat szájából indult növekedésnek. (Ilyen eset 100.000 terhességből egyszer fordul elő statisztikailag.)

daganat anyaméh magzat terhesség

Az orvosok azt mondták Gonzalez asszonynak, hogy kevés esélyt látnak lánya túlélésére, és élve születés esetén is sok műtéti beavatkozásnak néznek majd elébe.

Gonzalez asszony és férje Alain felkeresték Dr. Quintero-t, aki úttörője a magzati orvostudománynak és sok magas kockázatú beavatkozást végzett már csecsemőkön anyaméhen belül.

Dr. Quintero tájékoztatta a szülőket az esetleges veszélyekről, és azt mondta: "Ezek a daganatok nagyon gyorsan növekednek, és vérzést is okozhatnak, ami a baba elvesztéséhez vezethet".
A műtétet endoszkópos ultrahang által vezérelték, az orvos csapat lézerrel tisztította meg a baba száját a terhesség 20. hetében, miközben Gonzalez asszony végig ébren volt, és csak helyi érzéstelenítésben részesült. A beavatkozás több mint egy órán keresztül tartott.

Gonzalez asszony később azt nyilatkozta: "Láttam, ahogy levált a daganat, olyan volt, mintha egy hatalmas kő esett volna le róla. Ahogy elúszott, megláthattam végre az arcát."

Öt hónappal később, 2010. október 1-jén, született meg egészségesen Leyna Mykaella Gonzalez! Csak egy apró heg maradt az egyetlen bizonyítéka a műtétnek, közel a szája sarkához.

daganat anyaméh magzat terhesség

daganat anyaméh magzat terhesség

A nyilvánosságra hozatalkor 2 éves kislány az életét megmentő orvosokkal.

daganat anyaméh magzat terhesség

forrás