közmunka vízsprint

Hétről hétre megpendíti valamelyik médium, hogy hát a közmunka így meg úgy… nem jó is ez! Az érintettek meg csak lapulnak, mint sz@r a fűben. Mondjuk mi egyebet is tehetnének? Megszokták már, hogy a fejük felett döntenek és fröcsögnek azok, akiknek aztán tényleg halvány lila fingjuk sincs az egészről. 
De vegyük csak pontról pontra:


Ad 1: 
Tudjuk, hogy miről szól az egész, köszönjük Emese, nem vagyunk hülyék. STATISZTIKAJAVÍTÁS! Csak épp az a gond, hogy semmi több!


Ad 2: 
Ideiglenes megoldás helyett ÉLETPÁLYAPROGRAM! Bezony ám! Ha azt gondolja bárki is, hogy ebből olyan egyszerű a kiút, az nagyobbat nem is tévedhet! 0, azaz nulla az esélye, hogy egy újabb képesítésre, vagy egy külföldi szerencse próbára gyűjthess.


Ad 3: 
OLCSÓ MUNKAERŐ! De nem ám neked, kispofám, hanem Állam-bácsinak! És tudod mit? Neked ezzel csak rosszabb lesz! Tudod miért? Mert tojik a paraszt neked elmenni 10 óra robotba 450-es napszámért, meg tojik elmenni neked 12 órázni úgy, hogy 4-re jelented be, mert rájön, hogy havi nettó 10ezerrel kevesebbért már jó kis tinglitangli, hátradőlős 8órázgatás várja a köz munkásaként! He-he!


Ad 4: 
SZAKMAI GYAKORLAT? UGYE CSAK VICCELSZ? Milyen szakma, milyen gyakorlat? Sehol sem tanítanak be rendesen! Hiszen ha közmunkán vagy, úgyis megpattansz pár hónap múlva - gondolják! Akkor meg minek vesződnének veled? És azt hiszed egy állásinterjún nem kérdezik meg? Dehogynem! Ők is tudják, hogy csak vakartad egész nap a fenekedet! :D


Ad 5: 
232ezer fő (KSH adat), de SOSEM LESZÜNK KEVESEBBEN! Azt hiszed ennek valaha is vége lesz? Há-há, ahogy azt te elképzeled! Nem a topmenedzser potyogtat ki 5-6 gyereket, hanem a sok közmunkás csóringer! Mi termeljük magunkat újra, ráadásul többszörösen, he-he! Mert nekünk nem esik le a gyűrű az ujjunkról, ha nincsen babysitter és pelenkázni kell. Meg azon sem kapunk agyf@szt, ha Bömbi helyett bicajjal visszük suliba a gyereket. Meglepődtél mi? Miért mit hittél, hogy a szilikonmellű vállalkozó-macák tartják fenn a népességet? 


Ad 6:
    MOTIVÁCIÓ? AZ MEG MI? Ha pályakezdőként közmunkás leszel, akkor nincs mire hajtanod, egyszerűen nincs olyan ismeretséged, hogy valaha is normális állást szerezz. Ha pedig meguntad a versenyszférát, rájössz, hogy fele annyi pénzért 1000-szer kevesebb ideget nyelsz le. Értem?

közmunka vízsprint

Ad 7:
    A LÉT ELVISELHETETLEN KÖNNYŰSÉGE! Bezony, olyan könnyű, hogy már fáj. Fáj, hogy testközelből látod, milyen elb@szott ország ez. Hogy értelmetlen munkákat kell végezned, és még csodálkoznak a marketing-guruk, hogy nincs sikerélményed. Tolod az aktát egész nap, olyan ügyeket intézel, amik külföldön nem is léteznek. Egyszerűen túl van bonyolítva minden. VAGY kaszálod az árokpartot, és amit te a brigáddal a 40 fokban tűző napon egy hét alatt elvégzel, azt egy munkagép fele annyi pénzért egy óra alatt megcsinálja. 
Szóval annyit ér az egész, mintha vizet kapálnál, és az a legrosszabb, hogy ha nem vagy totálisan hülye, akkor pontosan TUDOD IS mennyit ér!