Az Instagramon közzétett fotó megrázta a spanyol közösségi médiát.

baba cigaretta anyuka

A képen jól látható, amint felnőtt kéz tartja a kisgyermek szájához a cigarettát, amely a szívástól felizzik. A képet egy lapelirrojah_delbarriooh nevű Instagram felhasználó (lenti képen) tette ki a lapjára.

baba cigaretta anyuka

A gyermekhez fűződő viszonya világosan megállapítható volt a képaláírásból: "Már egy évesen dohányzol, szeretlek kicsim, te vagy az én ****** életem."
Az anyuka adatlapja szerint Valenciában él és 18 éves.

A kép 2.800 „tetszik”-et kapott és 39.000 hozzászólást. A hozzászólók többsége "kegyetlenség"-nek nevezte a látottakat, vagy megpróbálta felhívni a rendőrség figyelmét.

Egy felháborodott felhasználó felelősségre vonást követelő kommentjére az anyuka csak annyit reagált, hogy "Rohadj meg a pokolban!"

 Antonio Nieto, a Spanyol Gyermekorvosok Egyesületének alelnöke azt nyilatkozat az eset kapcsán, hogy a beszívott füstnek a baba egészségére gyakorolt hatása "rosszabb lehet, mint a heroinnak".
"Azoknál a gyerekeknél, akik passzív dohányzásnak vannak kitéve, nagyobb valószínűséggel alakul ki tüdőrák, mint asztma vagy krónikus bronchitis." - tette hozzá.

forrás