Az alábbi, ténylegesen bejegyzett szabadalmak is bizonyítják, hogy nem minden „nagy” és új ötlet viszi előre a tudományt (különösen, ha az egészségről van szó).

találmány egészség orvosi
Az 1934-es találmány lényege, hogy a párnázott lapra szíjazott személyt az alatta elhelyezett motor tartotta rezgésben. Nem teljesen világos, hogy milyen típusú betegség kezelésére szánták.

találmány egészség orvosi
Az 1942-es állszíj - mint egy bizarr hamis szakáll – az idő kérlelhetetlen múlását volt hivatott gátolni. Az elképzelés az volt, hogy a megereszkedett bőr (toka és ráncok) felveszi majd a maszk formáját, ha kellőképpen sokat használja a páciens.

találmány egészség orvosi
Az 1914-es ötlet az elálló fülek fejhez tapasztásával követte ugyanezt az elvet.

 találmány egészség orvosi

Az 1916-os elektromos készülék lényege, hogy a test köré felfűzött rézdrót villanyárammal rázza a beteget, aki közben nedves szájába fogja a vezeték végét, ezzel zárva az áramkört. A „kezelés” az elégtelen vérkeringést hivatott serkenteni (vagy nagy feszültség esetén megállítani - megj.).
találmány egészség orvosi
Az 1901-es találmány a baktériumokat vette célba. Bár nem teljesen egyértelmű a működési elv, az elektromos töltésű csőbe egy másik (F jelzésű) csövön át gyógyszereket csepegtethettek.

találmány egészség orvosi
Az 1910-es találmány szintén a vérkeringést hivatott gyorsítani, és ezáltal az emésztést. Valószínűleg puffadás esetén kívánták használni (esetleg bélgázok kihajtására?), semmint a sörhas eltüntetésére.

 találmány egészség orvosi

Az 1936-os terv egy légmentesen záródó tasakot ábrázol a beteg ágyékán. A tasakot mérges gázzal töltötték volna fel abban a reményben, hogy elhajtja a férgeket, tetveket, kullancsokat és más egyéb élősködőket. Máig nem tisztázott,  hogy hogyan lehetett volna szivárgás nélkül használni a tasakot, illetve a „kezelés” után hogyan távolították volna el a mérgező gázt annak belélegzése nélkül.


A múlt századi ötletekből szerencsére egy sem valósult meg.


forrás